Kavarna Grand Hotel Union
Klub Popotnik
Klub študentov Kranj
Knjižnica Bežigrad
Knjižnica Domžale
Knjižnica dr. France Škerl
Knjižnica Prežihov Voranc
Knjižnica Šiška
Matièna knjižnica Kamnik
Pri Rdeèi Ostrigi
Vodnikova domaèija
Pri Rdeèi Ostrigi
opis:


Rdeèa Ostriga
je mladinski kulturni center, z loèenim barskim delom in veènamensko dvorano. Mladim pa ponuja umirjen družabni prostor z mizami in barom, ob katerih najdemo tudi tri raèunalnike, ki ponujajo stalno možnost deskanja po internetu, veènamensko dvorano za cca. 80 sedežev, oziroma tristo obiskovalcev stojeèih prireditev. Omenimo še vrt za letne prireditve in klet kot prostor za vadbo neuveljavljenih glasbenih skupin in DJ-ev.

Splošna definicija mladinskega kulturnega centra se glasi, da je to "nevladna in neprofitna organizacija, po pravnem statusu pa je javni ali zasebni zavod ali društvo. Zanj je najbolj bistveno, da ima zagotovljen prostor, saj ta pogojuje skoraj vse druge kriterije. Omogoèa izvajanje razliènih interesnih (predvsem kulturnih in umetniških) dejavnosti mladih (umetniška produkcija, kulturni dogodki, družbeno koristne in socialne dejavnosti). /…/ Kar je najpomembneje: nudi toèko, bolje povedano središèe – center kjer se mladi zbirajo, sreèujejo, kjer ustvarjajo in uresnièujejo svoje zamisli, projekte, iniciate, mesto, kjer se zabavajo, uèijo in kjer izbirajo in uporabljajo razpoložljivi program."
Mitja Èepiè, 1998

Rdeèa Ostriga ustreza merilom te definicije. Kot formalni status pritièe Rdeèi Ostrigi status zavoda. Ustanovili so ga študenti in študentke, uradno za dejavnosti, ki se jih da razbrati iz zgornje definicije, neuradno pa predvsem zaradi poceni zabave.Prostori, ki jih uporabljajo so razdeljeni na veèji prostor, ki služi za koncerte, predavanja, tematske veèere,…Prostor je zasnovan mobilno in funkcionalno. V zadnjem delu je majhen oder za mešalno mizo in DJ-e, v sprednjem delu pa veliki oder, namenjen predvsem gledališkim predstavam, koncertom,…Dvorana je opremljena z lastnim ozvoèenjem. V manjšem gostinskem prostoru so mize, šank in internet kotièek (brezplaèna uporaba interneta).
Teja Moènik, 2002

Lokacija
Mladinski kulturni center Pri Rdeèi Ostrigi se nahaja na mestnem obrobju, kjer so se študentje in študentke naselili v prostorih bivše vojašnice, ki sicer predstavlja nekakšen kompleks razliènih ustanov. Med drugim tu domuje ljudska univerza, sodišèe, strelski klub, foto klub ter društvo upokojencev, ki prebiva v isti stavbi kot Rdeèa Ostriga. V naèrtu prenove bivšega vojaškega kompleksa, je tudi ureditev knjižniènih prostorov ter službe za socialno delo. Prostor zakljuèujejo avtobusne garaže in baseball igrišèe. Na nekakšnem atriju celotnega kompleksa so študentje uredili skate park.

 

naslov:Partizanska cesta 1
Škofja Loka
4220
telefon: 04/ 512 - 3021
fax: 04/ 512 - 3021
email: cajtng@kss.si
spletna stran: http://www.ostriga.org
Kateri vir uporabljate za spremljenje novic?
televizija
internet
radio
èasopisje

kaj mi nari/i> v mraènem meglenem jutru pozdrav malega šolarèka ..nasmeh na obraz?

.