Ferus Mustafov
3. 4. 2008
The best of
Ferus Mustafov
èas od 3.4.2008
ura 21.00
kraj Ljubljana
natanèno Cvetlièarna - MediaPark
vstopnina 17 € v predprodaji
20 € na dan koncerta

Predprodajna mesta:
èrpalke Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, Globtour, Modri študentski servisi, blagajna Hale Tivoli in blagajna Križank. Internetna prodaja;
www.eventim.si in www.vstopnice.com, Naroèilo po telefonu: 031 / 349 - 000



 

Na odru Cvetlièarne bo v èetrtek, 3. aprila 2008 ob 21.00 nastopil vrhunski romski glasbenik Ferus Mustafov, ki je velika zvezda tako v Makedoniji kot tudi drugje. V svoji dolgoletni karieri je posnel ogromno skladb, odlièno pa kombinira romsko glasbo z glasbo Bliznjega Vzhoda. Njegova izvedba in zvok sta neprekosljiva, ob njem pa bo seveda nastopila tudi zasedba romskih glasbenikov. Torej se v Cvetlièarni obeta res vrhunska glasbena predstava in dobra zabava!

Ferus Mustafov je najveèja zvezda v domaèi Makedoniji, njegovi albumi pa se prodajajo v nakladi veè kot 100.000 izvodov. Ferus je namreè izjemen glasbenik in mojster improvizacije, ki je makedonsko romsko poroèno glasbo spremenil v mednarodni fenomen. Izvira iz ½glavnega mesta Romov" Šutka blizu Skopja. Svoje razumevanje in èutenje glasbe je podedoval od oèeta Ilimija Jašarova, ki je znan tudi po tem, da je v makedonsko poroèno glasbo vkljuèil saksofon.

V svoji bogati karieri od sedemdesetih let prejšnjega stoletja dalje je Ferus posnel ogromno skladb. Odkar je v poznih osemdesetih letih v svoji spalnici zgradil snemalni studio, pa je produciral tudi mnogo posnetkov drugih slavnih romskih glasbenikov, med njimi tudi od Kurtiša Jašarova, Meda Èuna in Demirja Aguševa. Številni od teh posnetkov so se znašli na izjemno uspešnem albumu »Ferus Mustafov and His Guests: 1 + 4«, ki se je prodal v platinasti nakladi.

Leta 1992 je Ferus ustanovil lastno založbo FM Records in preselil svoj studio, hkrati pa si je priskrbel boljšo snemalno opremo. To mu je omogoèilo, da je lahko leto kasneje posnel odlièen album »Najgolemi Hitovi«.

Nekatere izdaje:
Ora i Coceci (Horas And Belly Dance Music) (RTB 1984)
Ferus Mustafov & His Guests: 1 + 4 (Diskos 1989)
Najgolemi Hitovi (The Biggest Hits) (FM 1993)
King Ferus (Globestyle 1995)

 

organizator TNT EVENTS d.o.o.
Vodovodna cesta 101
1000 Ljubljana
0590 / 26 - 327
info@tntevents.net
http://www.tntevents.net
Kateri vir uporabljate za spremljenje novic?
televizija
internet
radio
èasopisje

kaj mi nari/i> v mraènem meglenem jutru pozdrav malega šolarèka ..nasmeh na obraz?

.