Ferus Mustafov
3. 4. 2008
The best of
Ferus Mustafov
as od 3.4.2008
ura 21.00
kraj Ljubljana
natanno Cvetliarna - MediaPark
vstopnina 17 v predprodaji
20 na dan koncerta

Predprodajna mesta:
rpalke Petrola, Kompasove poslovalnice, poslovalnice Big Banga, Globtour, Modri tudentski servisi, blagajna Hale Tivoli in blagajna Kriank. Internetna prodaja;
www.eventim.si in www.vstopnice.com, Naroilo po telefonu: 031 / 349 - 000 

Na odru Cvetliarne bo v etrtek, 3. aprila 2008 ob 21.00 nastopil vrhunski romski glasbenik Ferus Mustafov, ki je velika zvezda tako v Makedoniji kot tudi drugje. V svoji dolgoletni karieri je posnel ogromno skladb, odlino pa kombinira romsko glasbo z glasbo Bliznjega Vzhoda. Njegova izvedba in zvok sta neprekosljiva, ob njem pa bo seveda nastopila tudi zasedba romskih glasbenikov. Torej se v Cvetliarni obeta res vrhunska glasbena predstava in dobra zabava!

Ferus Mustafov je najveja zvezda v domai Makedoniji, njegovi albumi pa se prodajajo v nakladi ve kot 100.000 izvodov. Ferus je namre izjemen glasbenik in mojster improvizacije, ki je makedonsko romsko porono glasbo spremenil v mednarodni fenomen. Izvira iz glavnega mesta Romov" utka blizu Skopja. Svoje razumevanje in utenje glasbe je podedoval od oeta Ilimija Jaarova, ki je znan tudi po tem, da je v makedonsko porono glasbo vkljuil saksofon.

V svoji bogati karieri od sedemdesetih let prejnjega stoletja dalje je Ferus posnel ogromno skladb. Odkar je v poznih osemdesetih letih v svoji spalnici zgradil snemalni studio, pa je produciral tudi mnogo posnetkov drugih slavnih romskih glasbenikov, med njimi tudi od Kurtia Jaarova, Meda una in Demirja Agueva. tevilni od teh posnetkov so se znali na izjemno uspenem albumu Ferus Mustafov and His Guests: 1 + 4, ki se je prodal v platinasti nakladi.

Leta 1992 je Ferus ustanovil lastno zalobo FM Records in preselil svoj studio, hkrati pa si je priskrbel boljo snemalno opremo. To mu je omogoilo, da je lahko leto kasneje posnel odlien album Najgolemi Hitovi.

Nekatere izdaje:
Ora i Coceci (Horas And Belly Dance Music) (RTB 1984)
Ferus Mustafov & His Guests: 1 + 4 (Diskos 1989)
Najgolemi Hitovi (The Biggest Hits) (FM 1993)
King Ferus (Globestyle 1995)

 

organizator TNT EVENTS d.o.o.
Vodovodna cesta 101
1000 Ljubljana
0590 / 26 - 327
info@tntevents.net
http://www.tntevents.net
Kateri vir uporabljate za spremljenje novic?
televizija
internet
radio
asopisje

kaj mi nari/i> skakanje po trampolinu ..nasmeh na obraz?

.