Pesniški slam
19. 5. 2008
Euroglobe
Pesniški slam
èas 19.5.2008
ura 21.00
kraj Ljubljana
natanèno Menza pri Koritu, Metelkova Mesto


Med 16. in 24. majem bo v Ljubljani vrsta kulturno-politiènih dogodkov, na katerih lahko sodelujete tudi vi! Kulturno-politièni dogodki bodo predstavljali evropsko kulturo ter spodbujali k razpravi o pereèih temah, ki pestijo Evropsko unijo. Pod enotnim imenom EuroGlobe si bo moè brezplaèno ogledati gledališke igre, sodelovati v pesniškem slamu ali rap spopadu in se udeležiti razprav ter delavnic, povezanih z Evropsko unijo. Prijave za dogodke že potekajo, vsi zainteresirani se lahko prijavijo prek spletne stani www.euroglobe.info. Rok za oddajo prijav je 6. maj 2008.

Pesniški slam je tekmovanje v interpretaciji lastnega pesniškega besedila v živo, bodisi nastalega na licu mesta ali vnaprej pripravljenega.  Tokrat z manjšo posebnostjo: z vnaprej doloèeno temo "EVROPA – moje sanje". Tekmovalci imajo na voljo pet minut, oder, mikrofon, svoje telo in svoj glas. O zmagovalcu slama ne odloèa zgolj žirija, enakopravno o tem odloèa tudi obèinstvo. Slam je poezija v živo.

Program in opis dogodkov, ki bodo potekali v okviru projekta EuroGlobe, si lahko ogledate na spletni strani www.euroglobe.info , prek katere se lahko tudi prijavite za sodelovanje na doloèenih dogodkih.

 

organizator Center Evropa
Dalmatinova 4
1000 Ljubljana
01 / 438 - 2365
info@center-evropa.si
http://www.center-evropa.si
Kateri vir uporabljate za spremljenje novic?
televizija
internet
radio
èasopisje

kaj mi nari/i> z nogavicami na nogah drsati po stanovanju ..nasmeh na obraz?

.