3delavnica
Akademski pevski zbor Tone Tomšiè
ARS RAMOVŠ, Zavod za umetnost, promocijo in investicijo
Atelje 2050
Društvo slovenskih skladateljev
Društvo Škuc
Društvo za etièno glasbo - Kebataola
Javni sklad za kulturne dejavnosti
KD Glasbena Matica
Klub študentov Kranj
KUD Zvok
Kulturno društvo Stièna
Kulturno izobraževalno društvo Kibla
Ljudmilin informator
LokalPatriot
Matrix Music
Max Plus
Mladinsko-informacijski center
Modern music school
Moderna galerija
Narodni dom Maribor
Pekarna magdalenske mreže
Perpetum Jazzile
Portal Djembe.SI
Slovenska filharmonija
Srednja glasbena šola
Studio galerija Gasspar Piran
Studio H
Zavod K6/4
Zbor Carmina Slovenica
ZULK - Združenje ustvarjalnih ljudi na podroèju kulture
Zveza kulturnih društev Ljubljana
Zveza kulturnih društev Nova Gorica
Zbor Carmina Slovenica
opis:

Koncertni zbor Carmina Slovenica, ki ga vodi dirigentka Karmina Šilec, sodi med vodilne ansamble v svetovnem zborovskem gibanju. Kot je zapisal eden izmed uglednih glasbenih strokovnjakov, »zbor Carmina Slovenica obvladuje prostor svetovnih odrov med Berlinom in San Franciscom«. Prestižni ugled zbora potrjujejo številni koncerti po vsem svetu - v Cankarjevem domu v Ljubljani, Simphony Hall-u v San Franciscu, v gledališèu Teresa Careno v Caracasu, v Teatru Colon v Buenos Airesu in vse tja do hongkonškega kulturnega centra.

S »Choregie – vokalnim teatrom« zbor Carmina Slovenica uvaja nov koncept, vkljuèujoè glasbo, gib, igro in druge odrske elemente. Tovrstne odrske produkcije zadnjega èasa - Scivias, Vampirabile, Iz veka vekov, Slovenski zvoki, Adiemus – so nagrajeni projekti, izvajani na mnogih mednarodnih festivalih in predvajani na EBU in Evroviziji.

Zbor Carmina Slovenica je bil povabljen na številne ugledne festivale, kot so Svetovni glasbeni dnevi (ISCM), Svetovni simpozij za zborovsko glasbo (IFCM), Moskovski velikonoèni festival, Dresdner Musikfestspiele, Evropski simpozij za zborovsko glasbo (IFCM), Polyfollia, America Cantat, Choir Olympics, Europa Cantat.

Koncertne turneje v skoraj vseh evropskih državah, v Združenih državah Amerike, Kanadi, Afriki, Srednji in Južni Ameriki, na Japonskem in Kitajskem, najvišje nagrade na pomembnih mednarodnih tekmovanjih, kot so »Kathaumixw« v Kanadi, »Golden Gate« in »Des Moines« v Združenih državah Amerike, »Neerpelt« v Belgiji… , udeležba v mnogih mednarodnih projektih, številna snemanja za radijske in televizijske postaje, osem izdanih zgošèenk, izvrstni odzivi glasbenih strokovnjakov in kritikov - vse to so dosežki, ki prièajo o najvišjem ugledu zbora in ga utrjujejo.

Ob a cappela glasbi vseh zvrsti zbor Carmina Slovenica izvaja tudi vokalno-instrumentalne projekte, kot so Musica Inaudita – glasba skladateljic redovnic od 9. do 17. stoletja, Mahlerjeva 8. simfonija, Pendereckega Lukov Pasijon, Bachov Magnificat, Corneliusova Maša v D-molu, Pergolesijeva Stabat Mater itd..

 

naslov:Partizanska cesta 5
Maribor
2000
telefon: 02 / 251 - 2215
email: carmina.slovenica@guest.arnes.si
spletna stran: http://www.zbor-carmina-slovenica.si
Kateri vir uporabljate za spremljenje novic?
televizija
internet
radio
èasopisje

kaj mi nari/i> moški veèeri ob nogometu ali taroku ..nasmeh na obraz?

.